SCEN

CHOKLADNOMAD

SCEN

 

GÅLMUK

 

Gålmuk är en trio med hjärtat i Sápmi/Norrbotten och består av Nik Märak, Nilla Märak och riksspelman Anders Hällström. Gålmuk spelar och sjunger traditionella folkvisor, kamplåtar, jojkar och egna favoriter.

 

2014 medverkade Gålmuk i projektet Folkets röst på Historiska muséet i Stockholm med Dån vuoras dån friddja (du gamla du fria). En tolkning av den svenska nationalsången. En EP spelades in tillsammans med de andra artisterna som deltog i projektet. Låten och EPn finns även på Spotify.

 

" Folkets röst är ett pågående projekt som strävar efter att samla in tolkningar av nationalsången för att visa på den svenska mångfalden. Det är en kraftsamling för att inte låta symbolerna för landet tillhöra extrema grupper med budskap som bryter mot konventioner kring mänskliga rättigheter. I samband med 6 juni på Historiska släpper vi fyra studioinspelningar där tolkning görs av musiker som är Samer, Kurder, Assyrier och Romer. Ett projekt av Anna Viola Hallberg (konstnär) och Cisela Björklund (musikproducent) med stöd av Kulturbryggan."

källa: www.historiska.se

 

Kontakta nik@chokladnomad.se om du vill boka Gålmuk eller veta mer.

BERÄTTANDE, JOJK OCH SÅNG

 

NikAnnika för den samiska berättartraditionen vidare med jojk, sägner och berättelser, gärna tillsammans med sin syster Nilla.

 

SALTOLUOKTA FOLKMUSIKFESTIVAL

 

Varje år sedan 2009 brukar NikAnnika tillsammans med musikervänner i olika konstellationer vara ett stående och polulärt inslag på Saltoluokta Folkmusikfestival på fjällstationen i Saltoluokta.

 

BRÖD KÄRLEK & CHOKLAD

 

Även så på Jokkmokks vintermarknad där NikAnnika tillsammans med sångarsystrar uppträder med sång och musik, jojk och berättande under föreställningsnamnet "Bröd, Kärlek och Choklad".

 

 

JOKKMOKKS VINTERMARKNAD

 

Jojkar och berättelser tillsammans med Mikael Pirak och Nilla Märak 2015 och 2016

 

 

FILM

 

Filmroll i Martina Haags "Glada hälsningar från Missångerträsk" 2015

 

 

KATARINA KAMMARKÖR

 

Jojkat tillsammans med Katarina kammarkör på adventskonsert 2015 och folkmusikkonsert 2016.

Copyright © All Rights Reserved.